La Fortuna

Hotell: Vulcano Lodge & springs
Transport: Fly med xxx fra Panamá city til San José, Costa Rica. Deretter privat transport med sjåför til La Fortuna, ca 4 timer. Det går også privat shuttle to ganger om dagen som er litt rimeligere.
Periode: 02.01-05.01
Must do: La Fortuna Waterfalls, Mistico Arenal Hanging Bridges Park, Vulcano Arenal, bade i hot springs
Restaurant: Lava Lounge bar and restaurant

Når vi landet i San José ble vi mött av strålende sol og varme, men etter ca 5 min i bilen kunne vår sjåför fortelle oss at helt sånn var det ikke i La Fortuna hehe.. Den lille byen La Fortuna er dekket med regnskog på alle hold og kanter, noe som gör at det er vanlig med målnigt/overskyet väder blandet med regnskyll. Men det er fortsatt veldig varmt! La Fortuna er et sted man ikke akkurat sitter på rumpa en hel dag, så vi syntes vädret var helt perfekt med tanke på aktivitetene vi var på!

På hotellet hadde vi varme kilder (fra vulkanen) , så den ene dagen tok vi det ganske med ro der mens vi drakk drinker, og senere ruslet litt rundt i den lille byen. Hotellet ligger ca 7km utenfor «sentrum», men vi var utrolig nöjd med alt. Fra hotellet har man utsikt rett mot vulkanen, så om det er opphold en dag kan du ikke ha en bedre view! Heeelt magisk!

Det er et must å dra inn til La Fortuna og spise på Lava Lounge Her er det absolutt ingen kleskoder, men veldig backpacking aktig sånn stilmessig. Denne fantastiske lille restauranten er virkelig ikke noe fancy, men jeg absolutt elsket maten (ceviche til forrett og fajitas til hovedrett – NAM!!) og at det var heeelt Okei å ha med hunder inn dit <3 De samlet også inn penger for å hjelpe hundene rundt om i Costa Rica, og sånt bare smelter mitt hjerte totalt! Men maten var også superbra! Vi testet også et sted som het Nanku, men vi angret fort på at vi ikke gikk tilbake til Lava Lounge..

Vi booket en 3:1 tur med Trek Costa Rica, det vil si at vi dro på 3 ulike utflukter på en dag. Vi startet med Hanging Bridges i Mistico Arenal Park, og det var en superbra start på dagen! Vi hadde en superbra guide som fortalte oss masse om dyre-, fugle – og plantelivet i regnskogen, samtidig som vi gikk denne fantastiske runden over de ulike hengebroene.

La Fortuna Waterfalls var stopp nr 2, og min favorittdel. Så vakkert og et utrolig imponerende fossefall! Her så vi også Tucaner, så det var virkelig prikken over i’en! Viktig å ha gode sko da man går ca 500 trappetrinn (tror jeg det var) ned til vannfallet.

Den siste delen av dagen var en liten hike oppover mot vulkanen samtidig som guiden forklarte både om historien rundt vulkanen og spesielt om det siste store utbruddet som la en hel by i ruiner.

Vi var totalt 3 netter i La Fortuna – og det var helt perfekt! Det finnes også mulighet for rafting, zipline og massevis med andre aktiviteter her!

Om du har noen spørsmål/frågor så er det bare å skrive en kommentar enten her eller på min Instagram @kajabaker 🙂

Neste stopp: Monteverde!