Panamá city

Hola!

Tenkte dela upp våran resa i 6 olika innlegg, et fra hvert sted. Och vi börjar såklart med vårat första stopp: Panamá city!

Hotell: Hard rock hotel
Transport: Flyg med KLM från Stockholm til Amsterdam, och sen Amsterdam til Panamá city. Total ca 15 timmer inkl. mellomlanding.
Periode: 29.12-02.01
Must do: Gå langs Cinta Costera, Panama viejo, Casco viejo, Panama kanalen, Panama skiltet, spis ceviche!
Ekstra tid? Dra til Sanblas og/eller bokas del Toro, det ser magisk ut!

Cinta Costera er en fantastisk fin ”waterfront walk” der du får en superkul utsikt over Panamas skyline. Her kan du leie sykkel, jogge, spille fotball/basket/tennis, teste utegymmet eller helt enkelt drive med ”people watching” på høyt nivå.
Langs Cinta Costera finner du også det lillebroren til Hollywood skiltet, nemlig Panamá skiltet! Så der får du tatt det obligatoriske Panamá bildet også!

Den gamle delen av Panamá city, Casco viejo er ett must! Store deler av Panamá city er fortsatt ganske kriminelt, men i gamlebyen er det fullt av poliser (policia de turismo) så ingen turister skal känna seg utrygge. Panama viejo ligger midt i Casco Viejo og er den aller eldste delen der det egentlig bare er ruiner. Det foregår et stort rehabiliteringsarbete, så om noen år skal hele delen bli rustet opp slik den opprinnelig var, men jeg må si jeg likte kontrastene med den gamle delen, ruinene og skyskraperne veldig godt. For utsikten fra Casco viejo mot skylinen er superbra og perfekt for kleine selfier!

En favoritt var restaurant Diablicos som hadde fantastisk ceviche og empanadas! Det finnes også flere mindre hak ute mot «enden» (lengst ut) av Casco Viejo med riktig gode drinker (de har også to go til Chrilles begeistring hehe) og mat! Finca del Mar var også supernice for en drink eller tre!

Panama kanalen er også et must, og du kan se den fra Casco Viejo eller ta en taxi ut til Miraflores visitors center. Pass på at du tar en godkänd taxi da området mellom Panama kanalen og Casco viejo er et av de mest kriminelle i Panama.

Jeg må også legge til at det er et must å sjekke ut en av de mange rooftopbarene i skyskraperne. Hard rock hotel har sin i 63 etasje, og utsikten er uforglemmelig!

Psst. I Casco Viejo gikk vi desverre glipp av rum (rom) haket Pedro Mandinga og Bajareque coffee house der man kan teste geisha kaffe.

God tur!