Piña Colada Pavlova

Goood lördag alle sammen!

Denne dagen har varit otrolig bra! Startet med en lang tur med min lille skatt ute i kulden, innan vi bestämde oss för att åka inn til stan på lite shopping. Vi skal på 90-tals fest i Oslo neste helg, så i dag har vi snurret rundt för att hitta outfit. I tillegg ble det nya handukar til badet, så nå er jeg nöjd!

Som dere vet kom vi tilbaka från Panamá og Costa Rica för ca 3 veckor sen, og etter det har jeg hatt så utrolig mye bakinspiration (og altfor lite tid hehe). Så forrige helg fikk jeg testat en idé som jeg har hatt etter en hel semester med min favvo tropiske drink typ hver dag, nemlig en Piña Colada Pavlova! Og altså wow! Definitivt en ny favorit! Den ble liksom så utrolig frisk og god! Så testa gjerne og kom ihåg å tagge #kajabaker eller @kajabaker så jeg kan se hva dere tycker!

Pavlova: 
3 äggevitor/eggehviter
180 g strösocker/sukker
1/2 msk/ss maizena

Gör så här:

  1. Forvarm ugnen til 160 grader.
  2. Visp äggevitor/eggehviter og 1/6 av sockeret på medium hastighet til det begynner å skumme.
  3. Bland maizena sammen med resten av sockeret, og tilsett litt og litt av gangen. Visp/miks på hög hastighet i 7 min.
  4. Når du kan ta litt av marengsen mellom fingrene og gni uten at du känner/kjenner sockeret er marengsen er klar.
  5. Klikk ut marengsen på et bakplåtspaper. Jeg gjorde en ca 14 cm i diameter stor runding.
  6. Skru ned värmen til 140 grader (!)
  7. La den gräddes i en 55 min. Skru av ugnen og sett lukkan halvveis öppen. Låt pavlovaen stå i ugnen til den er rumsvarm.

Piña Colada Topping

3 dl vispgrädde/kremfløte

1 ss/msk strösocker/sukker

1 kald burk/boks kokosmjölk

1 fersk ananas

Gör så här:

  1. Åpne burken/boksen med kokosmjölk. Ta ut den faste kokosmassen som ligger på topp, och låt kokosvattnet ligga kvar i burken. Visp opp den faste kokosmassen med en elvisp så det blir kokosgrädde/kokoskrem og sett det i kylen/kjøleskapet.
  2. Visp opp vispgrädden/kremfløten med sockeret.
  3. Bland sammen grädden/kremen og kokosgrädden/kokoskremen, og sett kaldt.
  4. Hakk opp ananasen i biter!
  5. Legg på din herlige blanding av kokosgrädde og vanlig grädde/krem, på Pavlovabunnen. Topp med en hel del fersk ananas! Og tada, din Piña Colada Pavlova er klar!

Pavlova er aller best samme dag, men jeg satte i meg typ halve Pavlovaen dagen etter, så det tyder vel på at det var ganske godt da og… (oops🙈).. Gi gärna tilbakemeldinger om du gillade/likte den! 😃