Chokladtårtan med stor C!

Dette er en chokladtårta med stor C (eller stor S om du vil 😉 ). Det er en skikkelig kraftig og god kake, og dette er på grunn av den reelle chokladekremen! Selve bunnene er herlig saftige, og egner seg også godt sammen med en annen type fyllning, f.ex hallon/bringebærmousse eller pasjonsfruktmousse.
Legg merke til at receptet er tilpasset bakformer på 15 cm, pass på at du tar *1,5 hvis du skal bruke en form på 24 cm.

Ellers håper jeg alle vil följa meg på instragram @kajabaker for flere inspirerende biler, og på facebook!
Og send meg gjerne en mld på facebook eller på mail dersom du har önsker til hva jeg skal bake eller andre frågor/spørsmål 🙂

Chokladtårta

Tilpasset to 15 cm bakformer, ca tidsforbruk hele tårtan er 1 time arbeid.

1 ägg/egg
125 g socker
125 g vetemjöl/hvetemel
50 g kakao
1 ts(k) bikarbonat/natron
1/2 ts(k) bakpulver
1,5 ts vaniljsocker eller 1/2 ts(k) vaniljekstrakt
1 dl gräddfil/rømme
0,75 dl vatten
2 ss olje (smaklös)

Gör så här:

  1. Visp ägg och socker i 5-7 minutter.
  2. Bland sammen gräddfil/rømme, vatten och olja, bland sammen med smäten tillsammans med resten av ingrediensene.
  3. Bland godt sammen.
  4. Fordel utover i två bakformer på ca 15 cm, dekket med bakplåtspaper.
  5. Gräddes/stekes på 180 grader i ca 20 minutter. Kolla med en caketester for å se at bunnene er klare!
  6. Avkjöl bunnene på rist.

Chokladkrem

0,5 dl vatten
75 g smör
25 g brunt socker
100 g 70% choklad
50 g mjölk- eller annen lys choklad

  1. Kok opp vatten, smör och socker i en kastrull. När det börjar koka, ta kastrullen av värmen, og tilsett chokladen i biter.
  2. La stå i 3-4 minutter, og rör sammen.
  3. Bruk en elvisp eller stavmikser til å mikse sammen kremen.
  4. Sett i kylen/kjöleskapet i ca 1,5-2 timer, og rör i kremen ca hvert 30 minutt.

Montering

  1. Når bunnene har blitt godt nok avkjölt, så deler hver av de i to, slik at du får fire bottnar.
  2. Fordel ca en scoop med chokladkrem på hver av bunnene og fordel godt utover.
  3. Når du har satt sammen alle tar du resten av chokladkremen utover, og begynner å fikse sidene. Mitt tips her er å snurre tårtfatet du har bottnarna på mens du bruker en bred kniv uten tagger eller en spatula til å dra rundt tårtan samtidig. Etter endel runder ser du at kremen legger seg fint uten kanter. Rett så til toppen. Her kan du gjerne pynte med en hel del bär, så her behöver det ikke bli 100% perfekt heller 😉

Lykke til og koooos deg både med bakingen og kaken!