Chokladcupcakes med Cookie dough

Heihei!

Det er travle tider nå for tiden! Litt mye på jobb, så det blir mindre baking enn hva jeg skulle ville.. Men da gjelder det å holde det ganske enkelt, og har man 30 min til overs er det bare å go for it 😉

Her forleden lagde jeg cookie dough (det er såååå godt!!), og selvom jeg egentlig kunne tenkt meg å bare spise det rett fra skålen tenkte jeg at man fikk va lite mer kreativ enn så. Derfor ble det så at jeg lagde en porsjon chokladcupcakes i går og tilsatte litt av cookie doughen i den. Jeg har gjort noen små små justeringer på receptet, for selvom de var fantastisk gode så var det noe som manglet. Men nå skal det va kanonbra!

Cookie dough
25 g brunt mykt farinsocker
25 g strösocker/sukker
75 g smör
1 ägg/egg
75 g vetemjöl/hvetemel
75g hakket chocklad eller chokladbiter

  1. Visp brunt og hvitt sukker sammen med smör til det blir ”hvitt”. Dette tar ca 4-5 min.
  2. Tilsett egg og visp ca 1 min
  3. Tilsett resten av ingrediensene og rör til alt er blandet.
  4. Sett kaldt.

Chokladcupcakes
Blir ca 12 stk muffins

2 ägg
2 dl strösocker
120 g mykt smör
3 msk/ss kakao
2 dl vetemjöl/hvetemel
1,5 ts(k) bakpulver
1 ts(k) vaniljesocker
0,5 dl sterk kaffe (bruk vatten/vann om du ikke vil ha kaffesmak)
0,5 dl mjölk/melk

  1. Visp ägg og socker i ca 5 min til det blir luftig. Tilsett det myke smöret og visp i ca 1 min.
  2. Tilsett resten av ingrediensene og bland godt sammen til røren/smäten til den blir fin og glinsende.
  3. Fordel ca 1 1/2 glasscopar/iskremskjeer i per muffinsform. Bruk gärna en ildfast muffinsform og ha noen fine former oppi – da holder de nemlig formen sin mye bedre.
  4. Ta en klikk cookie dough og legg midt i formen.
  5. Gräddes/stekes midt i ugnen på 200 grader i ca 13-15 min.

Håper det smaker! 🙂