Chokladfondant med smak av lakrits

I forbindelse med att verdens största lakritsfest, nemlig Lakritsfestivalen, arrangeres i Stockholm i helgen (woohoo!!), så har jeg bakt litt med lakrits i helgen! Synes det er utrolig godt, spesielt når man mikser det med choklad også!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ta også en titt på lakritsfestivalens instagram @lakritsfestivalen for mer informasjon samt flere inspirerende bilder, eller på hjemmesiden här for mer informasjon om festivalen. Vi åker jo til Reykjavik i helgen for å feire Christian sin födelsesdag, så det er jo helt utrolig at det skulle vara akkurat samme helg, så himla typisk… Men, selvom jeg inte kommer vara der så kommer bl.a Fredrik Nylén (Fredriks fika), Liv Sandberg, Carolina König og mange fler!

Jeg, som veldig mange andre (jenter) får til tider et enormt behov for choklad, men faktisk enda oftere får jeg lyst på lakrits.. Så komboen mellom choklad og lakrits er jo bare helt perfekt! Og hva passer vel da bedre enn en chokladfondant (en av mine favoritter) – med lakrits? En riktig god chokladfondant skal vara så der at når du deler den kommer chokladen rinnande ut i fra midten.. Åååh, jeg får vann i munnen bare av å tenke på det.. YUMMY! For å få til dette er det SUPERVIKTIG(!!) at du er nøye/nogrann med temperaturen och hur lenge du steker/grädder fondanten. Jeg har sikkert sagt det 100 ganger, men det er stor skillnad/forskjell på ovner, og i dette tilfellet er det bedre med litt for lite gräddat/stekt enn for mye. Chokladfondant er også den perfekte desserten når du skal ha gjester da du kan lage røren/smäten klar tidligere, og steke/grädde dem rett innan de skal serveres.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Chokladfondant med smak av lakrits

50 g mörk choklad (rekommenderar å ha minst 70% choklad)
50 g smör
2 egg/ägg
2-3 tsk lakritspulver (jeg använde Raw liquorice powder från Johan Bülow)
0,5 dl sukker/strösocker
0,5 dl hvetemel/vetemjöl

1. Smelt smöret i en kasserolle/kastrull. Når det er ferdig smältat legger du i chokladen (del den gjerne opp i mindre biter). La chokladen smelte, og rör godt rundt.
2. Samtidig visper du egg/ägg og socker luftig. Hell over smör-chokladblandingen og tilsett lakritspulveret, og visp ordentlig med en mikser.
3. Deretter sikter du melet over blandingen og rörer det forsiktig sammen. Her er det viktig at du ikke bruker for store bevegelser, vi vil ha minst mulig luft inn i røren/smäten.
4. Fordel 3/4 fulle i 4 små porsjonsformer (jeg använde små ildfaste fra Lagerhaus som jeg hadde pittelitt smör i slik at jeg skulle få fondanten loss, du kan også använde silikonformer eller muffinsformer) 
5. Stekes/gräddes nederst forvarmet ovn/ugn på 220 grader i ca 7 min.

Spis enten direkte ut av formen eller la hvile i 1 min innan du hvelver de over på en fin liten tallrik. Server gjerne med et kule vaniljeis/vaniljeglass og friske bär, samt litt ekstra lakrits strödd over isen/glassen. Y-U-M-M-Y! 

Har du några andre bra tips på vad man kan baka med lakrits? Skriv gärna en kommentar här eller på insta, så skal jeg testa! 🙂