Hemgjorda marshmallows til julmyset

I dag skal jeg forhåpentligvis klare å overbevise dere til å teste att göra hemgjorda marshmallows. Og ja, ingen tull her, de blir mycket bättre enn de aller beste du finner i butikken! Jeg rekommenderar/anbefaler derimot at du har et sukkertermometer når du lager marshmallows, det gör jobben din så mye enklere. Hjemmelagde marshmallows tar faktisk ikke mye tid, men det kan bli litt klissete hvis du som meg, pisker blandingen litt for mye, hehe.. Men oh my, så gode! Chrille har siktet seg inn på rockyroad fudgen, og jeg på marshmallowsen.. Og vi skal liksom på med badeoutfiten om 14 dager…. Hur skal dette gå da.. 🙂

img_7008
Marshmallows

20 plater gelatin (tilsvarer to pakker)
2,5 dl vatten/vann
3 msk/ss vaniljesocker eller vaniljeekstrakt
400 g strösocker/sukker
2 1/2 dl ljus sirap (alle typer sirup unntatt brödsirup skal vara glutenfrie)
1/4 ts(k) salt
(1 msk/ss glukose dersom du har stående, men det går bra uten)
Florsocker/melis

img_7011

Gör så här:

  1. Ha vatten, socker, vaniljesocker, salt og sirap i en kastrull/kjele og kok opp. Blandingen skal koke til den får en temperatur på ca 114 grader (dette kan ta alt fra 10-20 min, derfor er det lurt å bruke et sukkertermometer).
  2. Mens blandingen koker så legger du gelatinarkene i kaldt vann (jeg brukte to dype skåler, pass på at alle platene er dekket av vatten).
  3. Forbred en form (jeg brukte en 25*20 og fikk litt til overs, så en langpanne ca 20*30 fungerer også bra) med bakplåtspaper og en hel del melis/florsocker som du sikter utover. Dette er så at marshmallowsen ikke skal klistre seg til papiret.
  4. Når temperaturen har nådd ca 114 grader så skal gelatinplatene tilsettes. Klem ut vannet og rör forsiktig ned i sockerblandingen. Pass på at du jobber så fort som mulig her:)
  5. Deretter heller du sockerblandingen i en bakebolle og bruker enten en köksmaskin eller en håndmikser til å vispe blandingen i ca 12-15 min på full hastighet slik at den blir luftig og hvit.
  6. Når blandingen er passe tykk heller du den utover formen og bruker en slikkepott til å bre den jevnt utover. Strö over en hel del melis/florsocker og la stå til alt har stivnet (jeg lot den stå over natten).
  7. Kutt marshmallowsen opp i passe store biter og for all del, ikke glem å smake 😉

Ps. Hvis du vil ha farge på marshmallowsen så heller du oppi noen dråper karamell/pastafarge innan du visper opp sukkerblandingen.

img_7010

Og tenk, i dag er det siste söndag i advent, så det er bare å nyte dagen 🙂