Vegetarisk middag: Quorn Bowl

Som sikkert mange andre der ute har vi som mål å äta/spise vegetarisk minst en gang i veckan, men det känns som at det ikke alltid er like lett! Min kreativitet blir litt begrenset da jeg ikke helt har oversikt tror jeg. Heldigvis blir vegotrenden bare större og större som gör at det dukker opp flere og flere gode alternativer på markedet som faktisk smaker godt!

img_6784

Tyckte derfor det var veldig kul att få testa Quorn sine strimlar i en herlig Quorn bowl! Quorn strimlar er et proteinrikt (14g per 100) og fettsnålt produkt (1,7g per 100), og tillages enkelt i stekepanne noen minutter – rett fra fryseren.

Denne gangen testet vi Quorn Bowl, altså Quorn strimlar med tomat og avokadosalat, svarta bönor, rött ris og en otrolig god majsdip! Det krevde virkelig minimalt med arbeid så snart du hadde fått igang risen, og sånt gillar vi lite ekstra;)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg må innrömme at vi var lite skeptiske. Vi er jo begge to (spesielt Chrille) veldig glad i kött, og jeg syntes vel först at det var lite konstig med de bitene som så ut som fläsk/svin. Men herlighet, jeg ble veldig positivt overrasket! Alle delene av Quorn bowlen smakte utrolig godt sammen og man ble virkelig mett etterpå. Etter to portioner gikk Chrille og spiste opp resten til kvelds og konstanterte fornöjd at dette kunne han gärna tenke seg å ha til middag igen! Ikke dårlig betyg det 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Quorn bowl
4 portioner

1 paket Quorn Strimlor (300g)

2 dl rött ris

1 avokado

2 tomater

100 g blandad sallad

200 g svarta bönor

1 lime

salt

peppar

olja till stekning

Majsdipp
300 g majskorn på burk, avrunna

1⁄2 citron

1 dl cashewnötter

2 msk olivolja

1 tsk chiliflakes

salt

peppar

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gör så här:

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen, häll av vattnet och håll varmt.
  2. Hetta upp olja i panna på medelvärme och stek Strimlorna gyllene cirka 6-8 minuter. Salta och peppra.
  3. Gröp ur avokadorna, dela dem och tomaterna grovt. Pressa över saften från limen. 
Mixa alla ingredienser till majsdippen slätt med mixerstav.
  4. Servera Strimlor, ris, avokado- och tomatsallad, svarta bönor och sallad i en djup tallrik. Toppa med 
majsdipp, lite flingsalt och svartpeppar.

Jeg ble også tipset om å teste Quorn strimler i en curry, så neste gang blir det en paneng curry! Blir det bra så skal du ikke se bort ifra at det havner her 🙂

Ha en fin dag, klem!