Mjuka og goda kanelbullar til Kanelbullens dag

I DAG ER DET DEN STORE KANELBULLEDAGEN! Wohoo! Det er jo virkelig en av dagene som man faktisk må göra lite ekstra stas på! Mine fantastiske kollegaer på H&M hadde til og med sendt en reminder i kalenderen min i outlooken, så det var umulig å glömma den hehe. Så i morgon tidlig skal jeg stå opp og bake litt go’ fika til dem. Her får dere iallefall et kanonbra recept/oppskrift på noen riktig goda, mjuka kanelbullar! Det slår aldri fel.

image

Mjuka og goda kanelbullar
9-12 kanelbullar

25 g färsk jäst/fersk gjær
500 g vetemjöl/hvetemel (jeg brukte patisserie fra Ramlösa Kvarn som gör bullarna extra goda) – tilsett mer mjöl/mel om nödvendig
60 g strösocker/sukker
2,5 dl mjölk/melk
1 ägg/egg (+1 til pensling)
80 g mjukt smör/smør
2 ts(k) kardemumma
1 ts(k) salt

Ekstra smör, socker och kanel til fyllningen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gör så här:

 1. Smula opp jästen/gjæren i en bakebolle.
 2. Varm melken til den er fingervarmt (ca 37 grader) og bland så med gjæren/jästen til den har löst seg helt opp.
 3. Tilsett alle ingredienser utenom smör.
 4. Elt i ca 8-10 min på lav hastighet (jeg bruker 2 på min kitchenaid). Når deigen slipper bollen kan du tilsette mjukt smör i små terninger.
 5. Deretter elter du i ca 10-12 min til på lav hastighet. De siste minuttene kan du godt sette opp til hastigheten litt.
 6. Nå skal deigen jäsas/heves! Legg over et kökshåndkle og la den jäsa/heve i ca 1-1,5 time til den har blitt dobbelt så stor.
 7. Kavla/kjevle ut deigen til et stort rektangel. Ha på et godt lag med smör, socker och kanel. Ta heller litt ekstra enn for lite! Jeg valde att göra 9 store kanelbullar og la dom i en form (ca 20*30 cm) slik at det blir sticky buns, men det gör du som du vil med såklart.
 8. La dem gärna jäsa/heve ytterligare 20 min, så blir de ekstra store og fine.
 9. Pensle med ägg/egg og strö gärna på lite ekstra socker på toppen.
 10. Bullene skal gräddas/stekes midt i ovnen på 180 grader i 12-15 min.
 11. Jeg bruker alltid å blanda ihop florsocker/melis og litt vatten og ha litt utover kanelbullarna. Denne gangen testet jeg også med kolasås/karamellsaus, yummy!!

Ha en strålende dag, det kan jo ikke bli annet med en (eller to) av disse i magen 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERA