Verdens beste bullar!

Jeg har jo vokst opp med en mamma som er kanskje en av de flinkeste på å bake bullar/boller, og det gjorde hun ganske så ofte også! Det lå typ alltid boller i frysen, noe som verkligen ble värdsatt av oss barna 😉

Etter at jeg flyttet til Sverige har jeg forstått at det er kanelbullar eller kardemummabullar som gäller, inte vanliga vetebullar. Vi har visstnok kanelbullar (eller skillingsboller som jeg bruker si) i Norge og, samt min absolutt favoritt, skolebröd/skoleboller, men helt vanlige hveteboller med og uten russin/rosin er alltid en slager i Norge. Og i dag deler jeg med meg min bästa recept/oppskrift! Disse blir så otrolig mjuka, luftiga og goda, og det er svårt/vanskelig å bare ta en…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lager du de i tillegg i en fyrkantet form (ca 20*30) så blir bollene ekstra myke, samt at det ser ganske fint ut å servere en helform med 9 boller med deilig glasyr.

Verdens beste vetebullar/hveteboller:

25 g färsk jäst/fersk gjær
500 g vetemjöl/hvetemel (jeg brukte patisserie fra Ramlösa Kvarn som gör bullarna extra goda) – tilsett mer mjöl/mel om nödvendig
60 g strösocker/sukker
2,5 dl mjölk/melk
1 ägg/egg (+1 til pensling)
80 g mjukt smör/smør
2 ts(k) kardemumma
1 ts(k) salt

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gör så här:

  1. Smula opp jästen/gjæren i en bakebolle.
  2. Varm melken til den er fingervarmt (ca 37 grader) og bland så med gjæren/jästen til den har löst seg helt opp.
  3. Tilsett alle ingredienser utenom smör.
  4. Elt i ca 8-10 min på lav hastighet (jeg bruker 2 på min kitchenaid). Når deigen slipper bollen kan du tilsette mjukt smör i små terninger.
  5. Deretter elter du i ca 10-12 min til på lav hastighet. De siste minuttene kan du godt sette opp til hastigheten litt.
  6. Nå skal deigen jäsas/heves! Legg over et kökshåndkle og la den jäsa/heve i ca 1-1,5 time til den har blitt dobbelt så stor.
  7. Del deigen opp i 9 biter, og trill til runde bullar/boller.
  8. La dem gärna jäsa/heve ytterligare 20 min, så blir de ekstra store og fine.
  9. Pensle med ägg/egg.
  10. Bullene skal gräddas/stekes midt i ovnen på 180 grader i 12-15 min.

Håper det er flere der ute som nyter herlige semester/feriedager i solen, nå skal vi nemlig ut til poolen igjen 😉

image