Tips til dessertbordet!

Tenk at det snart har gått en vecka sen midsommar? Helt sykt hur snabbt/fort tiden går nå.. Tenkte jeg skulle gi dere et par tips og råd innfor planering av dessertbord til alla sommerens grillfester, födelsesdagsfester og andre anledninger der man vil ha noe gott til kaffen (eller proseccoen).

Min tanke var at etter en god lunch og middag så er man gjerne ganske mett, og kanskje bare vil ha en liten sötsak av noe slag. Derfor valgte jeg i år å fokusere på tre olika minidesserter istedenfor en stor tårta/kake slik jeg kanskje vanligvis ville gjort.

image

Med ca 20 pers så er det alltid sånn at alla inte gillar/liker alt. Det var årsaken til at jeg valgte tre olika desserter, nemlig en med choklad, cupcakes med vanilj og champagne smak, og en cheesecake. Da er det jo så og si garantert noe alle gillar/liker! 🙂 Tyvärr ble det veldig få (og dårlige bilder), men jeg legger opp recept/oppskrift på både cheesecaken og chokladtårtan da jeg iallefall har noen herfra.

Lemon- lime cheesecake
Ca 25 porsjoner

En porsjon lemon-limecurd (eller et glas)
4 dl vispgrädde/kremfløte
2 msk/ss
1/2 citron
600 g rumstemperert Philadelphiaost eller lignende kremost
16 digistivekjeks
75 g smör
1 dl florsocker/melis
1 ts(k) vaniljsocker

image

Gör så här:

  1. Knus digistivekjeksen i småbiter og bland sammen med smeltet smör. Fordel i 25 små portionsglas, men spar litt til topping.
  2. Bland sammen rumstemperert philadelphiaost, florsocker/melis og 1/2 glass med lemon-limecurd, og saften från 1/2 citron.
  3. Visp vispgrädde/kremfløte, socker og vaniljsocker til grädde/krem. Den skal vara ganske hårdvispat, men ikke så mye at det blir smörsmak såklart 😉
  4. Bland sammen med philadelphiablandingen.
  5. Fordel i de 25 glassene.
  6. Topp med en klikk lemon-limecurd, lite digistivesmulor og en bit jordgubb/jordbær.

Chokladruter med espressofrosting

Jeg använde dette receptet/oppskriften og delte opp i små firkanter. Så användte/brukte jeg 2D tipp til å spritse ut små ruffles på hver og toppet med jordgubbar/jordbær. Dette er et av mine absolut favorittrecept, og jeg synes det fungerer bra til alle anledninger.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA