Servera chokladpizza til dessert!

Jeg tror jeg har fristet veeeldig mange med denne desserten på instagram – og med god grunn.. Herlighet så godt det er med chokladpizza! Jeg kommer ihåg första gången jeg så det, det var på en pizzabuffét når vi var i USA, og jeg var så ekstremt forvånad/overrasket over at folk ville ha pizza med choklad til dessert etter å ha stappet i seg både forrett og hovedrett med nettopp pizza.. Haha, heldigvis ga jeg det en sjanse, og i dag er det noe av det beste jeg kan tenke meg. Så ja, uten tvil, denne er virkelig en vinnare!

image

Recept/oppskrift på en enkel pizzadeig hittar du ved å klikke her >>>

Til 4 små chokladpizza eller en stor, halverer du receptet. Jeg vil jo rekommendera/anbefale at når du först skal lage en chokladpizza så lager du 1,5 portion og har dermed både middag og dessert 😉

Den aller aller beste chokladfrostingen er min lyxiga chokladfrosting med smak av espresso – og vet du hva? Den passer heeelt perfekt til chokladpizzaen!

image

Lyxig sjokoladekrem med espresso
Ps. For en mer barnevennlig variant kan du helt enkelt droppe kaffen :)

1 dl vispgrädde/kremfløte
150 g mörk choklad
1 kapsel nespresso (trykk på to nespressoshot’er) eller ca 0,5 sterk kaffe
2,5 dl florsocker/melis
120 g mykt smör
2 ts(k) vaniljesocker
1 ss/msk kakao

Gör så här:

  1. Kok forsiktig opp kremfløte/vispgrädde i en kasserolle/kastrull.
  2. Ta kasserollen/kastrullen fra platen og legg i chokladen slik at den smelter. Tilsett espresso/kaffe.
  3. Avkjöl i kjøleskapet/kylskåpet i ca 5-10 min.
  4. Hell blandingen i en bolle og visp opp i ca 4-5 min.
  5. Tilsett resten av ingrediensene og visp til alt er blitt en fin og len krem.
  6. Smak evt til med mer melis/florsocker eller kakao.
  7. Fordel utover pizzaene når de har svalnat/er avkjølt.

Og da gjenstår det bare å toppe med jordgubbar/jordbær eller annet du synes er godt! Grädde/krem passer også superbra til, så server gjerne det i en skål ved siden av slik at man kan ta så mye man vil ha til.

image