En solig weekend på Ekerö, och två mysiga kafétips

Etter å ha passet hund, katt og hus på Ekerö från onsdag til sent måndag denne veckan er det ganske så godt å vara hemma i eget kök og i egen seng igjen. Er det ikke alltid slik? Borte bra men hemma bäst? Men vi hadde virkelig et fantastisk opphold der ute, strålande sol og 22-25 grader, det er aldri fel!

I tillegg til mye kos med dyrene (<3), skole og bakning, så fikk vi også åkt litt rundt på sightseeing, og jeg tenkte jeg skulle tipse dere om två gullkorn som jeg verkligen skulle dra tilbake til – typ i dag!

image4

Rosenhill trädgård er kanskje best kjent for sin bakluckeloppis varje söndag, men det er også et fantastisk sted for å ta en riktig god og trevlig fikapaus! Mysig område, otrolig goda tårtor/kaker og paj, samt en fantastisk äpplemust från deres eget musteri.

image

image2

image

Sett deg i glasshuset, trädgården eller som oss, rett ved et vedskjul. Dom har også en charmig liten butik der du kan köpa senap, eplemust, honung, samt porsilin og andre inredningssaker.

image5Hur mysigt??!

image3

Rabarberpajen var helt amazing – och en hel del vaniljsås på det 😉

image1På Rosenhill får du köpt äpplemust från deras eget musteri, eller så kan du også om hösten ta med dine egne äpplen til musteriet for å få din helt egen äpplemust.

Om du tar färjan från Munsö til Adelsö, og körer några km til Hovgården, hittar du mysige Café Hovgården. Altså, vet inte ens om jeg kan komma på nått mysigare ställe?! Her kan du köpa blommor og ta en fikapaus inne i det trevlige kafferummet, eller ute i trädgården. De har også en liten butik der du kan köpa alt från gammeldags godis, saft og lite annat gott! Vi benyttet chansen til å ta med en strut med geléhjärtan og gräddkola/karamell. Yumyum!

image1

Et mysigt lite fik på Adelsö med et fantastisk uteområde. Det var helt fullt av mennesker når vi kom, og jeg forstår virkelig varför!

image

Det er så fantastisk når kaféene har små butiker – her fantes alt ifrån saft til godis og badeprodukter. 

image3

image2

Glad tjej som äntligen får dagen glass/is – med 24 grader behövs det verkligen!

image