Hembakat knäckebröd med chiafrön og kanel

God morgon alla fina! Åh, i dag har jeg noe sjukt kul att berätta, men jeg må nok vente noen timer til, til det blir offentliggjort… Titt innom rundt 16-17 tiden, eller fölg med på instagram så skal dere få se hva jeg mener! 😀 Innan det skal dere få et nytt favorittrecept på knäckebröd/knekkebrød! Dette inneholder både chiafrön og äkta kanel, som er veldig godt for både kropp og sjel! Knåackebröd rörer du ihop på et par-tre minutter, og sen er det bare å klicke ut på bakplåten/stekebrettet og vente til de er klare 😉

image

Knäckebröd/knekkebrød

4 dl Fiberrike havregryn
3 dl grovt mjöl (råg/rugmjöl eller lignende)
1 dl pumpafrön/gresskarkjerner
4-5 msk/ss chiafrön
2,5 dl solrosfrön/solsikkekjerner
2,5 dl linfrön
6-7 dl vatten/vann
2 msk/ss ekologisk äkta kanel
Maldonsalt

image

Gör så här

  1. Bland sammen alle ingredienser unntatt salt. Tilsett 6 dl vatten og bland godt. La stå i ca 45 min time slik at vannet trekker godt inn i blandingen. Ser du underveis at du må tilsette lite mer vatten gör du det. Chiafrön og havregryn trekker til seg mye vatten.
  2. Sett frem tre bakplåter/stekebrett og ha på bakplåtspaper/bakepapir. Fordel rören utover de tre bakplåtene/stekebrettene ved å bruke en matskje/spiseskje (klisser rören din så tar du bare litt vatten på skjeen innimellom).
  3. Bruk en pizzaskärare til å lage et rutenett, da blir det mye lettere å dele knekkebrödene når de er klare. Annars kan du göra som meg og bruke en hjärteform/hjerteform og stanse ut ekstra fine knäckebröd.
  4. Strö over litt maldonsalt.
  5. Grädda/stek et og et brett om gangen på 160 grader varmluft midt i ovnen i ca 30-40 min.

Dersom du önsker att dine fröknäcken eller knekkebröd ikke skal vara för hårda tar du dem ut lite tidigare (ca 30 min), og sen oppbevarer du dem i en tett kakeboks/burk. Jeg gillar at mine er lite hårda, så jeg har de i en åpen boks/burk.

image