Fira internationella lakritsdagen med licorice chocolate chip cookies

Altså äääälsk på vädret/været nå!! Jeg vil bare vara ute hele dagen, sammen med min lille venn (#Theothedog), gå rundt i skogen, hitta en fin solplass, drikka kaffe og äta nybakte cookies.. Vel, selv om jeg ikke kan det hela dagerna så kan jeg iallefall ta med meg mine två älsklinger ut i skogen etter jobbet! Og det var eksakt det vi gjorde i dag. Tok med kaffen på termos, mine nybakte licorice chocolate chip cookies og fant oss en sånn der perfekt solplass. Livet. 

image

I dag er det jo den internationella lakritsdagen, og jeg bestemte meg derfor for å lage cookies. Jeg lagde två varianter, en med både lakrits og choklad, og en med bare lakrits og lakritspulver. Båda två blev helt sinnsykt goda, så disse kan jeg varmt rekommendera/anbefale til kveldskosen!

image3

Licorice chocolate chip cookies
Gir ca 18 cookies

50 g mjukt brunt socker
50 g strösocker/sukker
150 g mjukt smör
2 ägg/egg
150 g vetemjöl/hvetemel (er äggene/eggene veldig store bruk 20 g ekstra mjöl)
100-150 g hakket choklad og lakrits (eller bare lakrits om du vil)

image2

Gör så här:

  1. Visp brunt socker, strösocker og smör godt sammen i ca 4-5 min.
  2. Tilsett äggene/eggene og visp i ca 1 min.
  3. Tilsett vetemjöl/hvetemel og bland godt sammen.
  4. Så blander du inn chokladen og/eller lakritsen. Bruker du bare lakrits kan du gjerne tilsette 1 ts(k) lakritspulver i tillegg.

Jeg delte min smät/deig i två og hadde en sats med bare lakrits og lakritspulver, og en med både lakrits og choklad. Både var så goda at jeg klarer ikke bestemme en favoritt, hehe..

Njut dagen og kom dere ut i solen!

image8

image4

image9