Drömgod mini cheesecake med halloncoulis

imageAltså dagene går sååå snabbt!! Tenk at det er tirsdag alt? Og jeg er fortfarande trött etter helgen haha! Blir nog definitivt en ettermiddagsdupp etter dagens Kista utflukt;) (bare jeg som tycker det er det beste som finns?).

Helgen var som sagt helt fantastisk. Så glad vi har så mange fine folk att fira med! Strålende sol og en riktig vårfeeling på det, så blir det helt uslåelig! Lite bilder från våran sightseeing og kvelden ute lördag skal dere få og.. Lördagen ble forresten avsluttet på en slags industrivogn i Kødbyen, der Eirik sprang rundt som en galning med meg og Chrille på vagnen haha! Helt uforglemmelig!

image

Og så såklart til det dere har ventet på, min nyaste variant av minicheesecake! Denne gangen med halloncoulis/bringebærcoulis pyntet med et björnebär. Du trenger ingen utstyr (forutenom en ugn), og den lages på null komma niks! Jeg sto opp en time innan jeg skulle vekke Chrille med födelsesdagsfrukost, og gjorde cheesecaken da mens jeg gjorde klart alt annat samtidig. Så god at den smelter i munnen, og denne holder seg fint i kylskåpet/kjøleskapet noen dager, men jeg tycker/synes i såfall det blir best om man venter med å ha på hallon/bringebærcoulisen.

Kjeksbotten
Blir ca 8 stk.

6 digistivekjeks
1/2 ts(k) kanel
1,5 ss/msk smältet smör

  1. Legg kjeksen i en pose, og knus kjeksen i småbiter.
  2. Bland kanelen med kjekssmulene, og rör inn smöret.
  3. Fordel på 8 cupcake former, og press smulene ned med en teskje.
  4. Gräddas/stekes på 180 grader i ca 6 minutter.

image
image

Cheesecake- fyllning

200g philadelfiaost
40 g sukker/strösocker
1 ts vaniljesocker
1 ägg/egg

  1. Senk varmen på ovnen til 150 grader.
  2. Visp sammen philadelphiaost, socker og vaniljsocker.
  3. Tilsett äget/egget og visp godt sammen.
  4. Fordel smäten/røren i formene, og stek i 30 min.

Hallon/bringebærcoulis

225 g hallon/bringebær
0,5 dl strösocker/sukker (om du vil ha den mer syrlig bruker du mindre socker)

1. Bruker du frossne hallon/bringebær koker du disse opp sammen med sockeret i en kastrull/kasserolle i ca 4-5 min.
2. Bruk så en sil slik at alle frö forsvinner, og du sitter igjen med en herlig hallon/bringebærcoulis.
3. Fordel såsen og pynt med björnebär eller hva du selv gillar/liker best.

image
image
image

Og plutselig var det tomt… 🙂