Kladdkakan du inte får missa!

For en helg! København har varit helt fantastisk – men mer om det sen 😉 Nå skal dere få et av mine beste recept som jeg satt sammen for ca et år sen. Jeg elsker chocklad, og jeg elsker bär. Så da tenkte jeg at jeg rett og slett får forsöke å kombinere vi de to! Jeg tilsatte derfor frosne blåbär og bringebær/hallon i smäten, samt pyntet med ferske bringebær/hallon. Det ble en utrolig bra kombo! Det går også fint å uteslute blåbärene, og bare bruke hallon.

IMG_5173

Denne kaken blir skikkelig kladdete, men om du vil ha den mer fast er det bare å øke steketiden/gräddingen med ca 5-10 min. Jeg anbefaler/rekommenderar å ha kladdkakan i kjøleskapet/kylen noen timer slik at den får satt seg.
Jeg lagde kladdkakan i en 15cm form, men receptet er tilpasset 20-22 cm. Tillagningstid er ca 10 min, stekingen/gräddning ca 30 min.

Kladdkaka med bär

3 ägg/egg
150g smör
1,5 dl sströsocker/sukker
4 ss kakao
2 dl vetemjöl/hvetemel
1 ts(k) vaniljesukker

1,5-2 dl frosne bär

Färske bär til pynt

IMG_5178

  1. Sett ugnen på 150 grader.
  2. Smält smör, og visp ägg og socker med en elvisp/håndmikser til eggedosis (ca 4 min)
  3. Bland sammen alle ingrediensene (unntatt frosne bär), og rör sammen med en slikkepott – ikke elvisp/håndmikser! Dette er fordi du får mye luft i smäten/røren når du bruker elvispen, noe man ikke vil ha når man lager en kladdkaka.
  4. Når du har rört sammen alt blander du til slutt inn de frosne bärene. (Vil du ha mer eller mindre bär så justerer du dette, men pass på at tiden for grädning/steketiden kan endres).
  5. Gräddes/stekes midt i ugnen i 30-40 min i en form med bakplåtspaper. Kaken er klar när den fortfarande er kladdig, men ikke helt ”løs/lös”.
  6. La kladdkaken få kyle ned seg, og pynt med färske bär.

IMG_5177 Håper dere alle har hatt en superfin helg, og har fått ladet batteriene for veckan som kommer!