Raspberry Mousse Brownie

I dag våknet jeg av at solen skinte inn gennom fönsteret, og det var bare helt fantastisk! Snart er mars her, og da er våren offisielt i gang, og jeg lääängter! Lange promenader med Theo <3 og min elskling etter jobb, i strålende solskinn, og med fantastisk godt humör – hver dag! Enn så lenge får jeg titte ut av vinduet på den blå himmelen og lengte etter bedre tider, her skal nemlig ”metholodogy” delen av våran master-uppsats göras klart innan veckan er klar, så det er nok att göra. Men det er faktisk kul! Tycker det er fantastisk å få möjligheten att skriva for Ericsson, et mer spennende företag skal man lete lenge etter.

Jeg har jo som mission att lära Katharina å baka i löpet av dette semesteret, og i går gjorde vi denne godingen. Hallonmousse + brownies = HEAVEN! Nei, men seriöst, denne kan hvem som helst klare å baka, så det er bare å teste med en gang 🙂 Kom også ihåg att följa med på instagram! @kajabaker heter jeg der 😉

IMG_5383Förra årets vackra vår i Stockholm med min lille skatt<3image3

Brownies

125 g smör
100 g mörk choklad
2 ägg/egg
2 dl strösocker/sukker
2 dl vetemjöl/hvetemel
1 ts(k) vaniljesocker
1 ts(k) bakepulver
2 ss/msk kakao

Gör så här:

Varm ugnen til 175 grader.

 1. Smelt smör på lav varme
 2. Visp strösocker og ägg luftig (ca 4-5 min på max hastighet)
 3. Putt chokladen i det smeltede smöret til den smelter
 4. Bland resten av ingrediensene i smäten og tilsett smör/choklad – blandingen
 5. Bland godt sammen
 6. Passer til liten rundform (ca 18/20 cm) eller en firkantet/rektangulær form på ca 20*20, 25*20 eller lignende. Jeg delte min opp i to små brödformer.
 7. Stekes/gräddes midt i ovnen i 20-30 min avhengig av störrelsen på formen. Den skal være myk inni.

image
image2

Hallon/bringebærmousse
225g fryste hallon/bringebær
100 g philadelphia eller tine kremost naturell (eller annen cream cheese)
3 plater gelatin
2 ts(k) vaniljsocker
2 msk/ss strösocker
2 msk/ss florsocker/melis
2,5 dl vispgrädde/kremfløte

 1. Ha fryste bär i en kasserolle/kastrull på medium varme, og la det småkoke i 6-8 minutter (önsker du en söt mousse tilsetter du 0,5 dl ströscoker
 2. Ha gelatinbladene i en skål med iskallt vatten og la de ligge i 5 min mens du ordner klart hallonpuréen.
 3. Lag hallonpuré ved å helle blandingen gjennom en sil, og hjelp til med å få all hallonsaften ut gjennom at bruke en matskjed til å presse mot silen, samt skrape på undersiden. Kast ut frön som blir igjen.
 4. Klem ut vatten av gelatinbladene og rör de inn i den varme hallonpuréen.
 5. Bland inn florsocker/melis og cream cheese i hallonpuréen.
 6. Visp kremfløte/vispgrädde til krem (NB! ikke visp for mye, så pass på när det närmar seg.
 7. Bland hallonpuréen med kremen/vispgrädden ved å bruke en slikkepott.
 8. Fordel utover toppen på den avkjølte brownien og sett kaldt i 30 min.

imageTheo er alltid med meg när jeg fotar.. Photobomb Theo-style!image

image1