Pink Ombre Vanilla Cake

Hei alle sammen – endelig er det freeedag!! Dette har varit en sinnssykt lång vecka, så jeg er ekstremt klar for fredagsmys nå! Heldig som jeg er fikser C overraskelsesmiddag til meg på köket as we speak, så jeg kan bare slappe av i sofaen med helgens obligatoriske glas med prosecco. Livet! Som lovet får dere receptet på min Pink Ombre Vanilla Cake! Du kan byta ut rosanyansene med färger og lage en regnbågstårta, prinsippet er det samme.

IMG_5936

Pink Ombre Vanilla Cake:
Med dette receptet får du 5 bottnar i 15cm runde former. Jeg gräddet/stekte 2 og 2 bottnar av gången.

110 g mjukt smör
4 äggevitor/eggehviter
400 g strösocker/sukker
400 g vetemjöl/hvetemel
3,5 dl vatten
1 msk/ss rom med vaniljsmak (kan bytes ut med 1 tsk vaniljestrakt og 1 msk/ss vatten)
1 tsk vaniljsocker

IMG_5927

IMG_5933

IMG_5893Gör så här:
1. Visp äggevitorna/eggehvitene til de får en hvitaktig färg og begynner å stivne. De skal ikke piskes så lenge at de blir til marengs.
2. I en annen bolle visper du smör og socker hvitt (dette tar ca 5 min).
3. Bland så ned mjöl, vatten, rom med vaniljsmak (eller alternativet) og vaniljsockeret litt og litt i smör og sockerblandingen.
4. Tilslutt blander du forsiktig inn äggevitorna. Pass på at alt er godt blandet.
5. Nå skal du färga bottnarna. Det enklaste er att väga hur mycket smäten/kakedeigen väger/veier totalt, og deretter dele opp like mye i 5 skåler. Jeg färgade 4 av bottnarna ved bruk av två olika nyanser av rosa (progel pink og progel strawberry), samt olika mängder av färgen. Här får man prova på med litt og litt färg av gången! Jeg tok bittelitt av progel pink i den första skålen, lite mer i den andre, og enda mer i den tredje. I den siste skålen blandet jeg progel pink og strawberry.
6. Gräddes/stekes två og två bottnar av gangen, midt i ugnen på 175 grader i ca 25-30 min.

IMG_5929

White Feather Frosting

5 äggevitor/eggehviter
200 g strösocker/ sukker
2 ts(k) vaniljsocker

1. Kok opp et vannbad, og sett en bolle over (som tåler å stå ovenfor kokende/varmt vatten). Visp äggevitorna og sockeret for hånd til temperaturen når 50-55 grader (har du ikke termometer så visper du i ca 10 min).
2. Deretter skal blandingen vispes enten i en köksmaskin eller med en elvisp. Nå heller du også oppi vaniljsockeret. Du skal vispe til blandingen, som blir hvit, luftig og så otrolig herlig, helt til den svalnar.

Montering av tårtan
Innan jeg setter ihop tårtan passer jeg på å skära/skjære av toppen av bottnen slik at den blir helt flat og fin. Fyll så varje botten med hallonsylt/bringebærsyltetøy (eller annen sylt om du vil) og litt av frostingen. Legg deretter lagvis bottnar, sylt og frosting. Pass på at bottnerna kommer rett så tårtan ikke blir helt skeiv 😉 Avslutt med å dekke hele tårtan med frostingen og bruk en spatula for å fordele frostingen jämnt over hele. Ta heller på for mye, og så skrap av det overflödige.

Da gjenstår det bare å si lykke til, og gooood helg fra meg! Er det noe du undrar på er det bare å legge igjen en kommentar i kommentarfeltet.

Ps! Husk at du også kan följa meg på Facebook på KajaBaker, og på instagram @kajabaker.

IMG_5935   IMG_5932

IMG_5835