Brownie med Oreo Cream Cheese Frosting

Et lite recept/oppskrift jeg satt sammen i går kveld, jeg elsker jo å prøve nye oppskrifter! Denne browniesen er ganske lik en jeg alltid lagde tidligere, men jeg syntes den ble for fast og inneholdt for mye sukker og smør, så da forsøkte jeg rett og slett å endre. Baking er kjemi, men det betyr ikke at man ikke skal prøve seg på nye oppskrifter og varianter! Ofte blir det veldig bra, men ikke alltid såkalt 😉 heldigvis for dere er det jo bare det bra som kommer opp her, hehe!

Elsker du brownies, cheesecake og oreo så garanterer jeg at du kommer til å digge denne! Christian mente iallefall at dette var noe av det beste jeg har laget, og jeg må si at jeg er ganske enig, topplassering blir det garantert!
imageBrownies

125 g smör
100 g mörk choklad
2 ägg/egg
2 dl strösocker/sukker
2 dl vetemjöl/hvetemel
1 ts(k) vaniljesocker
1 ts(k) bakepulver
2 msk/ss kakao

Varm ugnen til 175 grader.

1. Smelt smör på lav varme
2. Visp socker og ägg luftig (ca 4-5 min på høy hastighet)
3. Putt chokladen i det smeltede smöret til den smelter
4. Bland resten av ingrediensene i smäten og tilsett smör/choklad – blandingen
5. Bland godt sammen
6. Passer til liten rundform (ca 18/20 cm) eller en firkantet/rektangulær form på ca 20*20, 25*20 eller lignende. Jeg brukte en som er 20*20. Kle med bakepapir/bakplåtspaper.
7. Stekes/gräddes midt i ovnen i 25-30 min. Den skal være myk inni.

image

image

Oreo Cream Cheese Frosting

Minst 6 oreokjeks
2 dl kremfløte/vispgrädde
200 g Cream Cheese (Philadelphia eller lignende)
4 ss/msk melis/florsocker

1. Ha Cream cheesen i en liten skål og bruk en gaffel til å vispe rundt i den. Tilsett 3 ss/msk melis/florsocker og bland det godt inn.
2. Visp krem/grädde sammen med 1 ss/msk melis/florsocker. Pass på å ikke vispe for mye (da blir det smörsmak 😉 )
3. Bruk en kniv til å hakke oreokjeksen i passe store biter. Noen mindre, noen større.
4. Bland alt sammen!
5. Bruk en spatel eller flat kniv til å bre utover brownisen. La stå ca 20-30 min i kjøleskapet/kylskapet og så er det klar til å spises!

Håper dere alle får en fantastisk helg <3

image